Czekoladki regionalne
Z myślą o wielbicielach tradycji lokalnych przygotowaliśmy serie czekolad regionalnych. Czekoladki regionalne to doskonały sposób na odkrywanie smaków i tradycji różnych regionów.
Zaczęliśmy od bliskiemu naszemu sercu Krakowa, skąd pochodzimy i gdzie znajduje się nasza czekoladowa firma.
Odnosimy się do starszych tradycji tego obszaru i stąd powstała marka Rarytasy Galicyjskie, to wspaniałe smaki i produkty, a czekoladki regionalne z pewnością wpisują się w trend na pyszne i wyjątkowe słodkie przekąski.
Jednym z najpopularniejszych próduktów Rarytasów Galicyjskich są kandyzowane śliwki w wybornej czekoladzie z dodatkami orientalnych przypraw. Śliwki te są przygotowywane ręcznie z najwyższej jakości składników.Rarytasy Galicyjskie to również Torciki Galicyjskie : Czekoladowe i Grylażowe czyli wafle przekładane czekoladą albo grylażem (masą z orzechów włoskich, laskowych, nerkowca, pistacji, orzeszków ziemnych oraz migdałów, a wszystko to oblane gęstą, chrupiącą belgijską czekoladą ). Torciki mocno nawiązują do piszingera – popularnego do dzisiaj deseru galicyjskiego. Wymyślonego przez wiedeńskiego cukiernika Oskara Pischingera w 2 połowie XIX w.
Czekoladki regionalne to doskonały sposób na odkrywanie tradycji różnych regionów, a galicyjskie smaki z pewnością zaskoczą Was swoim unikalnym i wspaniałym smakiem. Dlatego warto spróbować ich wszystkich i poznać bogactwo smaków i aromatów, jakie oferuje Galicja.